מחלת הסרטן - כלים תזונתיים להתמודדות עם המחלה

התמודדות עם מחלה הינה התמודדות סובייקטיבית לחלוטין.

ניתן להבין את תחושת הבדידות העוטפת את החולה כאשר הוא או היא מתמודדים עם מצב זה.

לצערנו אין אף אחד, שיכול לקחת מאיתנו את הסבל, את הכאב, הפחד, ואת הרגשות הצפים ועולים במהלך התמודדות עם המחלה.
כל אחד זקוק לתמיכה.
זו לא בושה לבקש עזרה.
לא מומלץ לעבור את התקופה לבד.
אנו מזמינים אתכם לבוא ולהיפגש, ויחד נעבור זאת.
עם הנחיות לתזונה בריאה יותר ותומכת, ומגוון טיפולים שיקלו עליכם את ההתמודדות.

כמה המלצות כלליות לתמיכה בתקופת הטיפולים, כמניעה והתחזקות :

  •  נעדיף בזמן תקופה זו לאכול ארוחות קטנות ומפוזרות: 5-6 ארוחות קטנות יקלו על הגוף לעכל ולספוג את מה שנחוץ לו.
  •  ארוחת הבוקר חשובה וחיונית, ננסה למצוא משהו לשעות הבוקר שמתאים לנו להתחיל את היום איתו.
  •  ארוחת הערב רצוי שתהיה לא יאוחר משעה שמונה בערב.
  • אכילת דגנים מלאים, קטניות, מרקים, דייסות מדגנים מלאים - קטניות + דגן = חלבון מלא!
  • שתיית 12 כוסות מים וחליטות תה לפחות ביום.
  • הורדת מוצרי חלב לחלוטין.
  • הורדה/ הימנעות מאכילת מוצרי בשר בקר, במקומם עדיף לאכול עוף והודו אורגאניים!
    ניתן גם לאכול דגי ים כגון: סלמון, הליבוט, טונה אדומה,מקרל ועוד.
    ניתן גם לאכול חלבונים מין הצומח כגון: קטניות, אגוזים וגרעינים.
  • להימנע לחלוטין ממרגרינה- וזה אומר כל המאפים בהם רשום- שומן צמחי/ שומן צמחי מוקשה/ שומן מוקשה,
     שמן חמניות, שמן קנולה, שמן בורז', שמן תירס,  שמן סויה (מכיל אומגה 6 המעודד מצבים דלקתיים),
    ובמקום ניתן לאכול שומן מהצומח- אבוקדו, טחינה משומשום מלא, אגוזי מלך, שקדים, אגוזי ברזיל,
    שמן  זית, שמן פשתן, שקדייה.
  •  בהתאם למצב המטופל ניתן להוסיף לתזונה עד 40 גר ליום של סיבים -ירקות ופירות על קליפתם,
    דגנים מלאים, זרעי פשתן טחונים, דייסת קוואקר. (למתמודדים עם סרטן המעי הגס יש לבחון זאת בזהירות יתרה).
  •  הפחתת צריכת קפאין והימנעות מאלכוהול ועישון.
  •  הימנעות מצריכת סוכר לבן ומזונות המכילים סוכר. כתחליף לסוכר ניתן להשתמש בתמצית סטיבייה,
    סירופ אגאבה, מעט דבש (לא מחומם), מולסה.
  •  הימנעות ממוצרים המכילים קמח לבן.
  •  הימנעות ממזון מעובד, משומר, צבעי מאכל, תוספי מזון כגון – חומרי טעם וריח, חומרי שימור, חומרים מרככים ועוד.
  •  להוסיף לתפריט הרבה ירקות ופירות : (העדפה והמלצה חמה למזון חם, מבושל, מאודה, מוקפץ).
  •  ירקות ממשפחת המצליבים - : כרוב, כרובית, ברוקולי, קולורבי, צנון פירות אדומים המכילים פיטוכימיקלים
      אנטי קרצינוגנים (חומרים נוגדי סרטן מן הצומח).
  •   מיץ רימונים
  •   נבטים המשמשים כעזרה חשובה לעיכול, להזנה ולניקוי הגוף, כדוגמת: קטניות מונבטות, נבטי ברוקולי,
       נבטי אלפלפא, נבטי צנונית.
  •  שום ובצל- המהווים אנטי אוקסידנטים וכו.
  •  כורכום- הוכח כאנטי סרטני.
  •  פירות עם תכולה גבוהה של ויטמין C.- גויאבה, קיווי, לימון סחוט, פלפל, פטרוזיליה ועלים ירוקים.
  •  ירקות כתומים- מסייעים בחיזוק הגוף, הורדת סטרס, איזון מערכת העיכול, אנטי אוקסידנטים .
  •  עגבניות מבושלות - מכילות הרבה ליקופן, המומלץ למתמודדים עם סרטן הערמונית.
  •  עשב חיטה/ מיץ עשב חיטה להזנה וניקוי. (בזמן כימותרפיה לבחון עם איש מקצוע)
  •  תה ירוק- אנטי סרטני – מומלץ לשתייה במהלך כל היום
  •  חליטות צמחים מומלצות - מליסה, לימונית, זוטה, שומר, קמומיל, לואיזה, ג'ינג'ר....
  •  מיצי ירקות שונים
  •  תבלינים מומלצים להוספה באוכל - כורכום , קצח, כוסברה , פטרוזיליה , קימל.
  •  פעילות גופנית – כל תנועה בגוף מומלצת, מניעה , משחררת, יוצרת תנועה פנימית המאפשרת חילוף חומרים,
     חיזוק והרגעת הנפש.

  חשוב לציין, שההמלצות הנ"ל הן כלליות בלבד,

 ויש להתאים לכל מטופל את הטיפול המתאים לו

להמלצות מדויקות יותר, המותאמות לכל אחד ואחת באופן אישי

התקשרו עכשיו אל מרכז רותם-המרכז לרפואה משלימה 04-9897442

ייעוץ ראשוני ללא תשלום דרך האתר

Share this